Aslında eski bir videoymuş bize yeni nasip oluyor faydalanmak. Çok rehberlik videosu izledim çoğunun bana faydadan çok zararı dokunmuştur, fakat bu video bana gayet yeterli olacak gibi görünüyor. Hocanın parmak bastığı 2 önemli nokta var :
1- Elimizden ne geliyor ?
- Arkadaşlar çoğumuz netlerimizin artmamasından, başaramama korkusundan vs şikayet edip duruyoruz. Çoğu kişi bu durumdan faydalanıp koçluk gibi şeylerle parasına para katıp deli gibi kullanıyor sizleri. Herkes böyle hap gibi bir çare arıyor , hapı atayım abi sonra makine gibi çalışayım derece yapayım , iyiymiş kardeş 😃 Bu tarz zamanlarda kendimize sormamız gereken soru şu : “ Netim artmıyor , belki kazanamayacağım evet ama elimden ne geliyor ? “ ben sizin yerinize cevap vereyim çoğunuz adına : Sadece çalışmak geliyor elinizden başka da hiçbir şey gelmiyor. Bu mızmızlanmalarla da sadece çalışma sürenizi azaltırsınız , netin 30 da olsa çalışacaksın 90 da olsa çalışacaksın. Hatta 120 de 120 yapsan da o netini sabit tutabilmek için sürekli çalışacaksın , kısaca Eyüp hocanın da dediği gibi işimiz net saymak vs değil sınavdan sonra ÖSYM bizim için onu zaten yapacak. Bizim işimiz çalışmak.
2- Çalışmaktan daha çok “nasıl çalışır ?” kısmına kafa yormak
- Yukarıda hap meselesinden bahsetmiştim hani çare arıyoruz diye, heh işte o çare aramanın asıl eylem kısmı burası. Tıpkı bizi makineleştirecek o hapı aramamız gibi sürekli YouTube videolarında bizi başarıya ulaştıracak bir taktik arıyoruz, üzücü bir haber vereyim size : öyle bir şey yok. Başarıya giden tek bir yol yok dostlar , bir derece öğrencisi her gün problem çözerek derece yaptı diye sizde öyle yapacak değilsiniz. Çoğumuz geometride anlamadığımız bir soru üzerine kafa yormaktan çok “ ben nasıl program yapacağım yaaa “ diye düşünüyoruz , bu düşünce bizi başarıdan uzaklaştıran kilit düşüncedir. Nasıl çalışır kısmına kafa yormayın demiyorum ama eğer derse 100k kafa yoruyorsan nasıl çalışır kısmına 5k kafa yor. Yoksa daha çooook kâğıtlara program yazıp çöpe atmakla batar bu gemiler. Sağlıcakla kalın.