Sayısalım ama yine de bazı tavsiyeler vermek isterim. İlk olarak tyt matematiğe ben gereken önemi vermemiştim 11. Sınıfta şu an onun acısını çekiyorum. Eğer 11 de güzel tyt mat çalışmış olsaydım şu an matematik netim 30 un altına düşmezdi(23-25 arası yapıyorum şu an. Yılın başında 10-15 yapıyordum.) O yüzden kesinlikle tyt matematik temelini iyi tut. Ayrıca Ayt matematik de aynı şekilde. Ayt nin güzel yanı soru tipini, konuyu öğrenince karşına çıkan çoğu soruyu çözebilirsin. O yüzden Ayt matematiği de sağlam tut. Tyt fen kısmına gelirsek bence aceleye gerek yok, geç kalmış değilsin asla. Önünde çoook uzun bir zaman var, o yüzden tyt feni acele ederek bitirme. Konuları tam anlayarak kapat. Fen netinin hızlıca arttırmak istersek sana vereceğim taktik ilk başta kimya ve biyolojiyi bitirerek aradan çıkarabilirsin. Fiziğe daha geriden ve yavaş ilerle bence. Zaten biyo ve kimya 13 soru yapıyor. Birkaç tane yanlışın çıksa onun altına düşmez fen netin. Sosyal hakkından pek bir bilgim yok açıkçası sayısalcı olduğum için coğrafyam falan çok kötü. Hatta sosyale geçince coğrafya hiç çözmüyorum bile diyebilirim. Aslında bu da pişmanlıklarımdan biri, sosyal kısmı kolay net arttırmak için önemli bence. Coğrafyaya gerekli önemi verseydim full bile yapabilirdim yani. Tarih soruları zaten yorum oluyor, felsefe okuduğunu anlama tam olarak. Başta gözümü çok korkutuyordu ama sonra denemelere girdikçe ful yapmaya başladım, tek yapman gereken yazılanı aşırı kurcalamadan öylemi demeye çalıştı böyle mi demeden en benzeyen şıkkı işaretlemek. Din de aynı şekilde yorum ve günlük hayat bilgileri. Benim iyi ki yapmışım dediğim bir diğer şey ise tyt Türkçe branş denemelerine 11 de başlamış olmak. Bunu gerçekten yapmalısın şu an bu sayede netlerim 30 un altına düşmüyor Türkçede. Geometri ve probleme gelecek olursak, işte bunlar en büyük pişmanlığım… yazı tatilinde problemlerden bir kitap bitirdim şimdi de başka bir kitap çözüyorum denemelerde çıktığında genel olarak yapıyorum yapamadıklarım birkaç tane çıkıyor ama keşke 11 de halletseydim de baştan kitap bitirmek zorunda kalmasaydım diyorum kendime. Çünkü ona vereceğim zamanı Ayt derslerine verebilirdim ya da direkt branş çözebilirdim yazın. Geometri ise en yapamadığım ders, çünkü çok üstünde durmadım gereken önemi vermedim bununla ilgili baya pişmanım. Senenin başından beri de doğru düzgün geo çözmedim hatta denemelerde bakmıyordum bile bir ara öyle söyleyeyim boş bırakıyordum direkt ama çalışmaya başlayınca baktım çözebiliyorum. Söyleyeceklerim bu kadar biraz uzun yazdım umarım çok kafa karıştırıcı olmamıştır ama genel olarak geo problem ve Ayt mat a gereken önemi ver bence. İyi çalışmalarrrr…