Merhaba , öncelikle matematik bölümü tercih edeceğinizden dolayı sizleri kutluyorum .
Yapmış olduğunuz sıralama ile İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ'nde '' Tam Burslu '' Matematik bölümünü yazabilirsiniz . Hemen arkasından '' Galatasaray Üniversitesi '' ve '' ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'' Matematik bölümü geliyor . Yaptığınız tercihlere göre bu 3 üniversiteden birinin geleceğini düşünüyorum . Ufak bir bilgi vermek gerekirse Bilkent Matematik'in akademik kadrosu çok iyi ve ciddi bir ingilizce eğitimi alıyorsunuz . Galatasaray Üniversitesi'nde ise eğitim dili '' Fransızca '' . Tabii üniversite içerisinde '' İngilizce '' eğitimi de alıyorsunuz . Bu çift dil avantajı sizler için çok faydalı olucaktır . Sınıfların maximum 30 kişilik olması da ek bir avantaj . Orta Doğu Teknik Üniversitesi ise son yıllarda Bilkent gibi sıralamasını öne çeken '' İngilizce'' eğitim dilini kullanan çok köklü üniversitelerimizden birisidir . Kısacası hem akademik hem sosyal açıdan kendinizi geliştirebileceğiniz bir üniversitedir .
Ben '' Galatasaray Üniversitesi Matematik Bölümü'nde okuduğum için hangi bölümü tercih etmen konusunda pek objektif olamam 🙂 Ama bu 3 üniversiteden hangisinde okursan oku , pişman olacağını sanmıyorum .